Ga naar de inhoud
Home » Workshops & Trainingen

Workshops & Trainingen

Jouw vraag – een invulling op maat

Concreet en specifiek

Elke organisatie en team is anders. Weet je niet goed hoe je moet beginnen of ben je juist op zoek naar een specifiek onderwerp én wil je de link met (top)sport?

Wij gaan samen met jou opzoek naar een maatwerkoplossing voor jouw vraagstuk. Om te bepalen welke workshop bij je past bespreken we je vraagstuk en gewenste oplossing.

Indien nodig maken we maatwerk workshops & trainingen om jouw teampresaties te verbeteren.

Hieronder staan alvast een aantal worskhops die veel worden gekozen om teamprestaties te verbeteren.

Diep verbinden: Kernwaarden die je team verbinden.

Resultaat: Concrete kernwaarden met afspraken en gedrag voor je dagelijkse werk.

Als je effectief met elkaar wilt samenwerken is het handig om elkaar te kennen en afspraken te maken over effectief gedrag. In deze workshop gaan wij met elkaar bepalen welke kernwaarden en bijbehorende regels jullie belangrijk vinden. Je ontdekt welke kernwaarden en overtuigingen je hebt en hoe dit van invloed is op je energie.

Eigen regie: Ik organiseer mijn eigen terugkoppeling zodat ik beter word

Resultaat: Energieke teamleden die terugkoppeling als onderdeel van hun werkproces en groeipad hebben ingericht.

Sporters kunnen niet zonder terugkoppeling. Terugkoppeling is essentieel om te weten hoe je presteert en of je op koers bent om je doelen te halen. Als je effectieve wil worden als team moet je terugkoppeling organiseren.

Wij gaan samen met jou ontdekken wat feedback inhoud en hoe jij jouw feedback kunt organiseren en kunt geven. We zorgen ervoor dat feedback klein, voorspelbaar en leuk is.

Communiceren doe je zo: Van iets willen vertellen naar een bijdrage leveren:

Resultaat: Een effectieve communicatie tussen de teamleden.

Een essentieel onderdeel van effectief samenwerken is communicatie. Dit begrip is zo breed dat we samen in gesprek gaan over wat je wilt verbeteren en op welke wijze de communicatie op dit moment verstoord is. Wij kunnen ons richten op verbaal/ non-verbaal, boven en onderstroom, woordgebruik, interactiepatronen, inhoud versus taak, luisteren en verbinding. Deze training resulteert in nieuwe effectieve communicatie.

Teamwork: Verwachtingen nakomen door effectief gedrag in te zetten

Resultaat: Concrete afspraken en acties om gewenst gedrag te gaan toepassen.

Als je met elkaar wilt samenwerken moet het gedrag op elkaar zijn afgestemd. Samen met jouw team gaan wij op zoek naar gewenst gedrag en maken dit zichtbaar en concreet. Wij bepalen op persoons niveau wat nodig is om dit gedrag te realiseren en maken daar gezamenlijke afspraken over.

Dagelijks leren : Optimale werk en leer processen

Resultaat: Individuele leerstijlen versterken elkaar waardoor het team effectiever leert;

Effectieve en succesvolle teams beschikken over een cultuur waarin je mag leren en fouten maken. Met behulp van het leermodel van Kolb gaan we op zoek de voorkeursleerstijlen binnen jouw team. Op basis hiervan stellen we persoonlijke leerpaden op en bepalen we welke leerprocessen je als team gaat inrichten om te kunnen leren van elkaar en als team.

Staat jouw idee er niet bij? Wij denken graag met je mee en maken maatwerk workshops & trainingen om jouw teamprestaties te verbeteren.

Ben je nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

Module Zilver